onsdag 22 februari 2012

Det gör ont i en

Denna onsdagkväll sitter jag, Julia & Bella i soffan och ser på "Livet blir bättre" - en tvserie där kända svenskar berättar om ett allt annat än lätt liv, men hur livet faktiskt kan bli bättre.

Framför oss i rutan - en av Sveriges största idrottsmän genom tiderna - Patrik Sjöberg. Patrik berättar sitt livs story, om hur han burit på en hemlighet genom hela sin uppväxt och in i vuxenlivet - Patrik blev utsatt för sexuella övergrepp under flera års tid av sin tränare och Styvpappa Viljo. Det gör ont i mig att höra hans berättelse. Overkliga bilder. Ord, tunga och bittra, men likafullt sanna. -99 dog hans styvfar, och därmed tänkte Patrik att hans stora mörka hemlighet skulle gå i graven med honom. MEN, Patrik ändrade sig och bestämde sig att berätta för världen för att på så sätt kunna hjälpa andra barn & ungdomar som känner igen Patriks story.

Jag lider med denne Patrik Sjöberg. Och tyvärr, jag vet att han är långt ifrån ensam... Kan vi inte tillsammans hjälpas åt att se dom omkring oss som skulle kunna vara en Patrik Sjöberg. Hur? Först och främst, sluta välja bekväma bortförklaringar och våga istället ställa tuffa frågor. Vet du, det kan göra hela skillnaden för en människa. För att våga se verkligheten som den är krävs MOD - be Gud om det modet, glöm inte att Den Helige Ande bor i dig och vill ge dig av sin kraft.

/Jonas

Inga kommentarer: