måndag 24 oktober 2011

Den röda kakburken

I helgen har jag och min man varit barnlediga. Det kan vara skönt ibland att bara få vara, och att vårda sin relation lite extra. Vi fick möjlighet att låna några vänners lägenhet över helgen. Vi har fikat och ätit gott, shoppat lite, pratat och bett mycket tillsammans. På lördagskvällen var vi med på en lovsångsgudstjänst i församlingen Kungsporten i Huskvarna. Det var en samling som vi sent kommer att glömma... Mötet började med att ett lovsångsteam ledde oss i lovsång och tillbedjan. Det blev en sådan Gudsnärvaro. En efter en i teamet föll ner på knä i tårar o hade till slut svårt att sjunga längre...varför? Jo, vi fick möta den Helige och vad kan man då göra annat än att falla ner på knä?
  Men Gud kan också beröra i det lilla och enkla. När vi kom till lägenheten som vi fick låna, hade våra vänner köpt chips i form av hjärtan, choklad och det fanns mycket gott vi fick smaska på. Det stod också en lapp på köksbordet och jag citerar delar av den:
  "..Vi hoppas ni ska få en skön och avkopplande helg tillsammans. Känn er som hemma! Sängen är renbäddad, handdukar ligger framme till er och det finns frukost och snacks i köket. I den lilla röda burken i kylen finns kakor som bakats åt er... Ni är fantastiska människor och vi hoppas att ni ska trivas i vårt hem - Ha en välsignad helg!..."  Vi blev båda så berörda av just denna lilla röda kakburk. Tänk att någon lagt ner tid, energi och kärlek på just oss. Vi kände oss så älskade och uppmuntrade.

Denna lilla röda kakburk påminde mig om Jesus. Han älskar dig och mig så mycket att han till och med gett hela sitt liv för oss, och tänk att när vi gör små uppmuntrande saker för varandra i vardagen så kan det få oss att förstå hur mycket Han älskar oss!                  

/Sofie

Inga kommentarer: