torsdag 27 oktober 2011

Borta bra, mycket bra...

Ja vad ska man säga... vilken konferens! Har blivit så uppmuntrad av 1) Samtalen med min vän och resekamrat Bengt 2) Tim Kellers relevanta och inspirerande undervisning kring en praktisk teologi som skapar relationer till samhället och efterföljare till Jesus 3) Alla dessa människor från hela Europa(ja tom andra delar av världen) som brinner för att starta nya församlingar/väcka nytt liv i gamla och leva sina liv för att betjäna denna världens folk i namnet Jesus! Haft många bra samtal - träffade bla en man som helt plötsligt började prata med mig i matkön...på svenska! På hans konferenspass stod "Lars from Austria" som jag kände mig en aning konfunderad. Lars berättade för mig att han var uppvuxen i Skåne men träffade kärleken i Schweiz, gifte sig och flyttade dit. Dock kände han och hans fru efter några år att Gud hade något nytt för dom - de började söka Guds vilja över sina liv och upplevde sedan att de skulle flytta till Wien för att engagera sig i frikyrkligheten där - Österrike har idag mindre än 1% bekännande kristna på drygt 8 milj invånare. Nu var iaf Lars här på konferensen för att bli inspirerad och få nya verktyg för den församling i storstaden Wien(2-3 milj invånare) som han betjänar. Wow! Blev både rörd och utmanad av denne typ 60-årige svensks livskallelse.

Maten i Tyskland... ja dom snålar inte på det iaf! Standarden är nästan i klass med Värne, kanske skulle arrangera en församlingsresa till Berlin i vår - något för både kropp och själ minsann;)

Snart hemma i Jönköping, många intryck att smälta och tankar att diskutera men en sak är säker - Gud är hela världens Gud och han sänder människor ut i tjänst idag. Skörden är stor, frågan är bara; Vill du och jag vara hans arbetare?

Bless! /Jonas

Och du, här kommer riktigt bra undervisning till dig via länken nedan; Tim Keller talar. Klicka så får du se!
http://www.youtube.com/watch?v=OOHdk3FR5Hg
http://www.youtube.com/watch?v=XiWeohEBdPo

Inga kommentarer: